Tırnaklar , hastalığı tanır : Tırnaklarınızın durumuna göre kanseri nasıl anlarsınız ?

Kanser çok sayıda semptomla kendini gösterebilir. Ne yazık ki birçoğu gözden kaçıyor. Tümör gelişiminin bazı endişe verici belirtileri bazen zararsız görünür.

Bir tümör şu şekilde belirtilebilir:

  • sürekli öksürük
  • göğüste kitleler,
  • dışkıda veya idrarda kan
  • genişlemiş lenf düğümleri,
  • açıklanamayan kilo kaybı,
  • geçmeyen acı

Yayın raporuna göre, kötü huylu neoplazmların gelişiminin başka bir belirtisi daha var – tırnakların görünümünde bir değişiklik.

Özellikle akciğer kanserinin belirtileri arasında kalınlaşmış veya “yarılmış” tırnaklar ve ayrıca tırnak plağında beklenmedik şişlikler görülebilir.

Akciğer kanserinin bir belirtisi olabilecek kronik oksijen eksikliği, saat camı şeklindeki tırnaklarla belirtilir.
Tırnak altındaki koyu lekeler çoğunlukla sadece bir morluktur. Ancak bu aynı zamanda onkolojik bir hastalıktan da kaynaklanıyor olabilir ,cilt kanseri.

Tırnaklarınızın durumu sağlık sorunlarını yansıtıyor olabilir, ancak doktorlar yine de teşhisleri kendinizin çok dikkatli bir şekilde koymanızı tavsiye ediyor. Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz mutlaka bir uzmana başvurarak test yaptırın.

Bu arada tırnaklar vücuttaki diğer sorunları (örneğin vitamin eksikliği) belirlemek için de kullanılabilir.
Bu nedenle tırnaklarda lunulaların (beyaz hilaller) bulunmaması B12 vitamini eksikliğine, içbükey kaşık şeklindeki tırnaklar ve tırnak plağında oluklar anemiye işaret eder. Tırnakta beyaz lekeler ve tırnak plağının beyazlaması sıklıkla çinko eksikliği nedeniyle ortaya çıkar. Tırnak plağının sararması C vitamini eksikliğini gösterir. Tırnak plağının sarı bir renk tonu ile birlikte ayrılması, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra uygun metabolizmayı destekleyen biyotin (B7) eksikliğinin bir işaretidir. ve sinir, sindirim ve kardiyovasküler sistemlerin işleyişi.

Şeytan tırnakları A ve E vitaminleri, biyotin (B7) eksikliğini gösterir, tırnakların eğriliği A ve B6 vitaminlerinin eksikliğini gösterir, yavaş büyüme kalsiyumun zayıf emiliminin bir sonucudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x